Presentació V Campionat de morra dels valencians a Coratxà

El dijous 20 d’abril, al Saló de Plens de la Diputació de Castelló va tenir lloc la presentació del V Campionat de morra dels Valencians que enguany es realitzarà a Coratxà, l’1 de juliol.

L’acte va comptar amb la presència de la Diputada de Cultura, Ruth Sanz i representants de l’Associació  El Til·ler de Coratxà i Lo Botadó d’Herbers, així com dos jugadors de Cinctorres que van realitzar una  exhibició del joc.

Durant l’acte es va resaltar la rellevància que va tenir aquest joc mil·lenari en les nostre territori, i que tot i que alguns pobles com és el cas de Coratxà s’hagi perdut la tradició de jugar-hi, qui més i qui menys n’ha sentit parlar. També la importancia de realitzar jornades com aquesta , que cada any en un poble diferent, ja que a més de permetre recuperar i preservar el  Patrimoni ludic cultural també serveix per dinamitzar i donar a conèixer el territori.

L’ Associació El Til·ler amb col·laboració de l’Associació Lo Botadó hem programat l’edició d’enguany que s’iniciarà amb una caminada popular a un dels punts emblemàtics del poble, continuarà amb la presentació de llibres i exhibicions de morra. Després del dinar que prepararà l’Hostatgeria Sant Jaume, i per al que n’és imprescindible reserva prèvia, s’iniciarà la competició amb Menció especial a la parella guanyadora al Campionat dels Valencians. 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s